Składniki 500 g drobnych buraków 1 cebula 4 ząbki czosnku 1 kawałek imbiru wielkości korka od wina 20 g oliwy z oliwek 1 płaska łyżka przyprawy curry 1 marchew 1500 g bulionu warzywnego 200 g czerwonej soczewicy 0,5 łyżeczki soli, szczypta pieprzu kiełki i prażone pestki dyni do dekoracji Dodaj oliwę z oliwek i przyprawę curry, duś 5 min/120 C/ obr 0.5 4. Do misy miksującej włóż obraną i pokrojoną w 5 cm kawałki marchewkę oraz przekrojone na ćwiartki upieczone obrane buraki. Miksuj 1 min/ obr. 4-8, stopniowo zwiększając obroty. Do naczynia miksującego włóż przekrojoną na pół cebulę, obrane ząbki czosnku i imbir.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kuron.com.pl/przepisy/krem-z-burakow-i-soczewicy-thermomix/