Gołąbki z kaszą jaglaną i delikatnym sosem pomidorowym (Thermomix)

Bogumiła
Obiad
13.01.2018 20:41
Gołąbki z kaszą jaglaną i delikatnym sosem pomidorowym (Thermomix)

Składniki Gołąbki: 8 dużych liści kapusty włoskiej 500 g szynki wieprzowej pokrojonej na kawałki 2 ząbki czosnku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1 łyżka posiekanego koperku 2 łyżki sosu sojowego jasnego 100 g ugotowanej kaszy jaglanej 1 łyżeczka soli ½ łyżeczki pieprzu 600 g wody Sos: 80 g cebuli 2 ząbki czosnku 20 g masła 3 łyżki koncentratu pomidorowego 500 g wody 120 g śmietany 18% 30 g mąki pszennej sól i pieprz do smaku Gotuj 4 min/ 100°C/ obr. 4. Gołąbki podawaj na ciepło polane sosem. Do naczynia miksującego włóż cebulę i czosnek rozdrobnij 4 s/ obr 4. Na górnej i dolnej części Varomy ułóż liście, wlej do misy miksującej 500g wody. 2. Do naczynia miksującego włóż mięso i czosnek rozdrobnij 15 sek/obr 6. 3. Gotuj 5 min/ 100°C/ obr 1 8. Smaż 3 min / 120 °C / obr. 1 7. Dodaj 400 g wody, koncentrat pomidorowy, sól i pieprz do smaku. Mieszaj 30 sek/ obroty wsteczne/ obr 4 4.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kuron.com.pl/przepisy/golabki-z-kasza-jaglana-i-delikatnym-sosem-pomidorowym/