230 mąki 1 ½ proszku do pieczenia ½ sody oczyszczonej 220 cukru muscavado lub trzcinowego ½ łyżeczki soli 230 ml oleju 4 średnie jajka 50 ml mocnej kawy 50 ml mleka 80 gr zmielonych lub posiekanych orzechów włoskich Krem kawowy: 150 gr mascarpone 2 łyżki mocnej kawy 3 łyżki cukru pudru Ja je połączyłam w cieście i powstało to ciasto orzechowe przełożone kawowym kremem i polane lukrem z dodatkiem kawy. Lukier kawowy 100 gr cukru pudru 2 łyżki mocnej kawy (wystudzona) orzechy do dekoracji Ciasto orzechowe z kawowym kremem Ciasto: Przygotować lukier miksując kawę z cukrem przez ok 5 minut. Wyłożyć formę ( okrągła ok 25 cm średnicy) papierem do pieczenia i wylać ciasto. Ciasto jest bardzo eleganckie ale proste w wykonaniu. Przygotować krem: wymieszać mascarpone z kawą i cukrem.