Fermentacja 60 minut w temperaturze pokojowej, następnie 10-20 godzin w lodówce przy 4-10oС.330 g - mąka pszenna t 550 lub 650170 g - woda3,5 g - ekstrakt słodowy diastyczny (zastąpiłem 1 g słodu jęczmiennego jasnego + 2,5 g syropu trzcinowego, ekstrakt słodowy można też zastąpić miodem lub cukrem)6 g - drożdże świeże prasowane340 g - zaczyn poolish (cały);12 g - sól (dodać pod koniec wyrabiania ciasta);3 g - rozmaryn suszony3,5 g - zioła prowansalskieRozmaryn i zioła dodajemy do gotowego, wyrobionego ciasta. 170 g - mąka pszenna t 550 lub 650170 g - woda2,5 g - drożdże świeże prasowaneDrożdże rozpuścić w wodzie, dodać mąkę, wymieszać do jednorodnej konsystencji. Wstępna fermentacja ciasta 75-90 minut w temperaturze 20-24oС, potem dzielimy ciasto na dwa kęsy, formujemy wstępnie w kule i zostawiamy na 10 minut aby odpoczęło. Ostateczne formowanie w kształt liści robiłem podobnie jak na tym filmikuPrzekładamy na papier do pieczenia i zostawiamy do końcowego wyrośnięcia na 50 minut.