Ciasteczka "Amoniaczki"

Patrycja
Desery
06.01.2018 11:22
Ciasteczka "Amoniaczki"

Składniki: ciasto: mąka pszenna 1 kg, śmietana 18% 330 ml, żółtka 3 szt, amoniak 4,5 łyżeczki, margaryna 1,5 kostki, dodatkowo: białka 3 szt, cukier, Sposób przygotowania: Mąkę posiekać z margaryną, śmietanę wymieszać z amoniakiem. Następnie ciasto dajemy do oprószonej mąką miski i wkładamy na 30 min. do lodówki Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy na grubość 0,5 cm i wykrawamy ciasteczka o dowolnym kształcie. Ciastka pieczemy w temp. 180 st. C przez 20-30 min. aż będą złociste.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2018/01/ciasteczka-amoniaczki.html

kulinarne odsłony pati

Patrycja