Kasza manna z granatem i owocem kaki

Agata
Śniadania
06.01.2018 11:47
Kasza manna z granatem i owocem kaki

Witamina E – 0.73 mg Witamina K - 2.6 µg Wapń – 8 mg Żelazo - 0.15 mg Magnez - 9 mg Fosfor - 17 mg Potas - 161 mg Sód – 1 mg Cynk - 0.11 mg Źródło danych: USDA National Nutrient Database for Standard Reference ------------------------------------------------------------- Kasza manna z granatem i owocem kaki (persymoną) Błonnik - 3.6 g Witamina C – 7.5 mg Tiamina – 0.030 mg Ryboflawina – 0.020 mg Niacyna - 0.100 mg Witamina B6 - 0.100 mg Kwas foliowy - 8 µg Witamina A – 1627 IU Białko ogółem - 0.58 g Tłuszcz - 0.19 g Węglowodany - 18.59 g (w tym cukry proste - 12.53 g) Składniki: 2 szklanki mleka 2% 5 łyżek kaszy manny szczypta soli 1 łyżka cukru opcjonalnie 1/2 łyżeczki masła kilka plasterków owocu kaki ziarenka granatu 1/2 łyżeczki prażonych ziarenek siemienia lnianego 1 łyżeczka prażonych nasionek sezamu Wykonanie: Historia mówi, że hebanowiec jest najstarszym gatunkiem sadowniczym uprawianym tysiące lat temu w Chinach Północnych i około 1300 lat temu w Japonii. Aktualnie rośnie naturalnie w strefie międzyzwrotnikowej, a obecnie uprawia się go również w krajach śródziemnomorskich. Kasza manna z granatem i owocem kaki może być zarówno pożywnym śniadaniem, jak i zdrową przekąska w ciągu dnia. Parę słów o kaki Kaki to owoc, który jest jadalną jagodą rosnącą na hebanowcach. W międzyczasie na suchej patelni prażymy nasionka siemienia i sezamu do monomeru, aż zaczną intensywnie pachnieć. Po świątecznych szaleństwach i nie bójmy się tego słowa obżarstwie, teraz przyszedł czas na lżejsze posiłki. Mleko podgrzewamy na małym ogniu, aby się nie przypaliło i gotujemy do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Wartości odżywcze w 100 g owocu Wartość energetyczna - 70 kcal

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2018/01/kasza-manna-z-granatem-i-owocem-kaki.html