Składniki: fasolka czerwona 1 puszka, kukurydza konserwowa pół puszki, groszek konserwowy pół puszki, ogórki kiszone 5 szt, jabłko 1 szt, marchew 2 szt, pietruszka korzeń 1 szt, cebula pół szt, majonez 7 łyżek, jogurt naturalny 6 łyżek, musztarda stołowa 1 łyżeczka, sól i pieprz do smaku, Sposób przygotowania: Marchew i pietruszkę myjemy, zalewamy gorącą wodą i gotujemy do miękkości. Wystarczy plasterki sera, najlepiej okrągłego przekroić na pół i poprzyklejać w koło sałatki. Obraną cebulę i jabłko również kroimy w kostkę i dodajemy do pozostałych warzyw. Ogórki kiszone kroimy w kostkę i dodajemy do sałatki. Z majonezem i zdrowe wersje również...mogłabym jeść i jeść 😊 Ugotowane warzywa odstawiamy do ostygnięcia, następnie obieramy i kroimy w drobną kostkę.