Dodatki smakowe: 100 g startego na tarce sera cheddar lub innego twardego sera dojrzewającego 5 g sproszkowanej papryki wędzonej (łagodnej) 2 g suszonego oregano Różnice w stosunku do podstawowego przepisu: - oregano dodajemy podczas wstępnego mieszania mąki z wodą i zakwasem (przed autolizą) - autoliza 1 godzina, po autolizie dodajemy sól tak jak w przepisie podstawowym - po 30 minutach zamiast pierwszego składania ciasta (strech and fold) wykładamy ciasto na obsypany delikatnie mąką stół, formujemy ciasto w prostokąt, posypujemy równomiernie serem wymieszanym z papryka i zwijamy jak roladę, następnie roladę składamy i przekładamy z powrotem do miski - dalej postępujemy identycznie jak w przepisie podstawowym na chleb Tartine Smacznego :) Chleb z cheddarem, wędzoną papryką i oregano Bardzo aromatyczny chleb pszenny na zakwasie z dodatkami smakowymi w postaci sera cheddar, wędzonej papryki i oregano.