Koniecznie zróbcie je w domu i dajcie znać w komentarzu jak Wam smakowały. Drożdżówki z serem Składniki: Ciasto: 40 g świeżych drożdży 70 g cukru np. trzcinowego 70 g masła w temperaturze pokojowej 200 g mleka 550 g mąki 2 jajka żółtko Masa: 500 g twarogu 40 g cukru np. trzcinowego żółtko 20 g śmietanki 18% jajko plus łyżka wody do posmarowania bułek W końcu postanowiłem je zrobić w domu i powiem Wam wyszły przepyszne, dlatego szybko dzielę się z Wami przepisem. Więcej pysznych, słodkich przepisów znajdziesz >> TUTAJ << Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami to zapraszam na Facebook i Instagram. Krok 6: Złóż ciasto na pół, a następnie pokrój w 4 centymetrowe paski. Gotowe ciasto powinno być gładkie i błyszczące (ciasto może się lekko kleić do rąk). Ciasto rozwałkuj, postaraj się żeby ciasto po rozwałkowaniu miało kształt prostokąta. Na koniec przygotowane bułki posmaruj jajkiem roztrzepanym z odrobiną wody. Krok 7: Każdy z pasków zawiń dwa razy jak na zdjęciu. Pyszne, szybkie i bardzo łatwe w przygotowaniu drożdżówki z serem.