Do przygotowania sałatki z paluszkami SURIMI będziecie potrzebować: 30-32 sztuk paluszków Sumiri 1 sałatę lodową 1 puszkę kukurydzy 2 duże pomarańcze lub 3 małe 5-6 łyżek majonezu soli i pieprzu (u mnie sól himalajska i pieprz ziołowy) Sałatka z paluszkami SURIMI – wykonanie krok po kroku: 1. Paluszki Surimi wyciągamy z folii i kroimy w kostkę. Oczywiście jak zawsze – im krótszy skład, tym lepiej 😉 Sałatka z paluszkami SURIMI i pomarańczami – przepis krok po kroku Do przygotowania sałatki możecie wybrać zarówno paluszki z zalewy, jak i mrożone, czy chłodzone. Sałatkę warto mieszać delikatnie, aby sałata nie straciła swojej faktury, a paluszki Surimi nie rozpadły się. Jest to sałatka z paluszkami SURIMI, która idealnie nadaje się do serwowania podczas wszelkiego rodzaju imprez. 🙂 Podobnie jak np. kurczak po chińsku, idealnie sprawdzi się jako szybkie danie, gdy mamy niespodziewanych gości 😉 Smacznego! Karnawał trwa w najlepsze, dlatego dzisiaj mam dla Was przepis na bardzo prostą, ale za to kolorową, delikatną i smaczną sałatkę. 2. Sałatę myjemy i rwiemy na kawałki – ich wielkość zależy od Waszej preferencji 😉 3. Ja osobiście bardzo je lubię, dlatego od czasu do czasu urozmaicam nimi moje menu 😉 Proces ten nie trwa jednak długo i można to zrobić wkładając je na chwilę do ciepłej wody.