Paszteciki z kapustą i grzybami

Paszteciki z kapustą i grzybami

Składniki na ciasto (na ok. 20 pasztecików): 300 g mąki 200 g margaryny 1 jajko (+ jedno do posmarowania pasztecików przed pieczeniem) 1 łyżeczka cukru pudru 2 łyżki śmietany 18 % 1/2 łyżeczki soli Ponieważ ich przygotowanie jest bardzo proste i szybkie, na pewno świetnie sprawdzą się też jako przekąska podczas sylwestrowej nocy i na każdej innej imprezie ; ) Kruche, słone ciasto pozostawia nam wiele możliwości, jeśli chodzi o nadzienie. Dziś przedstawiam Wam przepis na paszteciki, który zdradziła mi moja Szwagierka : ) W wersji z kapustą i grzybami jedliśmy je na tegorocznej Wigilii. Zagniatamy ciasto i wkładamy do lodówki na co najmniej 1 godzinę (u mnie tym razem była to cała noc).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.marta-gotuje.pl/paszteciki/