Składniki - 300 g mąki pszennej - 1 kopiata łyżeczka cynamonu - 2 kopiate łyżeczki przyprawy do piernika - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 150 g cukru - 150 g masła lub margaryny - 1 jajko - 2 łyżeczki miodu - mąka do podsypywania ciasta Przygotowanie Mąkę mieszamy z cynamonem, przyprawą do piernika i proszkiem do pieczenia. Pieczemy je w nagrzanym piekarniku w temp. 180 st. C przez 12 minut (powinny być lekko rumiane na brzegach). Po tym czasie wyciągamy pierwszą porcję ciasta, wałkujemy na grubość 2-3 mm ciągle podsypując mąką i wykrawamy ciasteczka. Jeśli chcecie je powiesić na choince przy wykrawaniu zróbcie w każdym małą dziurkę np. za pomocą słomki do picia. Formujemy 2 kule, owijamy w folię i wstawiamy do lodówki na co najmniej 1 godzinę.