Składniki na farsz: 500 g kiszonej kapusty 40 g suszonych grzybów (np. podgrzybki, borowiki) 2 liście laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego 1 mała cebula 2 łyżki masła 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki cukru sól, pieprz Mąkę wymieszać z solą, zalać gorącą wodą i olejem. Ostatecznie nagrody zostały przyznane: Komplet obiadowy Fala – Majka – za ciepłą opowieść o rodzinie i ciągłej potrzebie doceniania najbliższych zwłaszcza, gdy sami o tym zapominają Garnek z pokrywką do odcedzania Selection 18 cm – Jola – za dowcipną świąteczną opowieść i motywację do spełnienia kulinarnych postanowień Pierogi z kapustą i grzybami to klasyczne danie z naszego świątecznego stołu, choć uwielbiamy zjadać je również bez specjalnej okazji : ) Zaparzane ciasto na pierogi, wykorzystujące wrzątek zamiast letniej wody należy do moich ulubionych. Patelnia Taurus 28 cm – MONIKA – za przypomnienie, że pewne rzeczy nigdy się nie zmieniają i nie ma dzieciństwa bez pytania Kiedy będzie obiad? : ) Wszystkim zwycięzcom serdecznie gratulujemy, skontaktujemy się mailowo w celu ustalenia danych do wysyłki : ) Składniki na ciasto: (ok. 40 sztuk) 4 szklanki mąki 1 łyżeczka soli 1 i 1/2 szklanki wrzątku 2 łyżki oleju Odstawić na ok. 30 minut, przykryte ściereczką kuchenną. Kapustę zalać wodą, dodać liście laurowe i ziele angielskie. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, wymieszać i po trzech minutach zdjąć z ognia. , chciałabym Wam również serdecznie podziękować za bardzo liczny udział w konkursie z marką Ambition. Przesmażyć razem przez ok. 10-15 minut aż nadmiar płynu odparuje. Przełożyć pierogi i gotować je ok. 2-3 minut do wypłynięcia.