Polecam :) Składniki: - 200 g mąki pszennej, - 100 g masła (zimnego), - 1 opakowanie cukru migdałowego ok. 16 g / odrobina aromatu migdałowego, - szczypta soli, - 1 jajko, - ok. 50 g cukru pudru. Dobra rada: Aby przy mieszaniu ciasta nie zrobić bałaganu polecam filmik: Polecam także inne przepisy na świąteczne ciasteczka: Migdałowe gwiazdki: Kruche maślane ciasteczka: Ciasteczka korzenne: Przepis bierze udział w konkursie durszlak.pl #ciastojakzobrazka #beko Polecam także inne pomysły na jadalne prezenty: Francuskie makaroniki: Domowe pralinki kokosowe ala Raffaello: Kartofelki marcepanowe: Syrop piernikowy do kawy i deserów: Syrop malinowy: Pierniczki z ciasta długodojrzewającego: Śliwki w czekoladzie: Domowa granola: Granola pierniczkowa: Granola ze śliwkami: Cytrynówka: Powidła śliwkowe: Frużelina wiśniowa: Smacznego :) Układamy na blaszce do pieczenia (na papierze do pieczenia lub na macie silikonowej do pieczenia), zachowując nieduże odstępy. Następnie użyłam ozdobnego drewnianego wałka z napisem (prezent od męża), wykrajamy okręgi szklanką o ostrych krawędziach lub inny wzór foremek do ciasteczek (wielkość wg uznania). Przed pieczeniem blachę z ciasteczkami wkładamy do lodówki na ok. 20 min.