składniki: kruche ciasto 250 g mąki pszennej 150 g zimnego masła 1 jajko szczypta soli farsz 450 g pokrojonych grzybów, u mnie mrożone 3-4 łyżki oleju, u mnie rzepakowy Semco 1 duża cebula 2 jajka 6 łyżek śmietany 18 % sól,pieprz Potem z gotowego ciasta urwać kawałek i rozwałkować na grubość ok 4-5 mm i wyciąć foremką kilka małych gwiazdek. Formę z ciastem wstawić do piekanika nagrzanego na 200 C i podpiec na jasnozłoty kolor. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 30 minut aż farsz się zetnie. Gotowe ciasto zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na 30 minut do schłodzenia. Ciasto na dnie nakłuć widelcem aby nie wyrosło podczas pieczenia. Na wierzchu ułożyć wycięte z ciasta gwiazdki. Na podpieczony spód wyłożyć farsz grzybowy. Gwiazdki odłożyć na talerz i schować do lodówki.