Śledzie opiekane w zalewie octowej

Monika
Boże Narodzenie
21.12.2017 11:45
Śledzie opiekane w zalewie octowej

składniki: 1 kg wypatroszonych świeżych tuszek śledziowych sól,pieprz mąka pszenna olej do smażenia zalewa 3/4 szklanki octu 5 szklanek wody 1/2 szklanki cukru 1 łyżka soli 2-3 duże cebule 3-4 listki laurowe 1 łyżeczka ziarenek czarnego pieprzu i angielskiego ziela Śledzie otrzepać z nadmiaru mąki i smażyć z obu stron na lekko złoty kolor. Usmażone śledzie ułożyć w naczyniu żaroodpornym przekładając je cebulą z zalewy, następnie zalać zalewą. Gdy zalewa się zagotuje dodać cebulę i gotować jeszcze 2-3 minuty. Naczynie przykryć i odstawić do lodówki na 2-3 doby aby się przegryzły.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2017/12/sledzie-opiekane-w-zalewie-octowej.html