Łosoś pieczony z pieczarkami i fetą pod pierzynką

Kasia
Boże Narodzenie
18.12.2017 10:51
Łosoś pieczony z pieczarkami i fetą pod pierzynką

Rozwijamy ciasto francuskie i na środek kładziemy pieczarki,na to pokrojony w ok 1cm plastry ser feta. na to układamy naszą rybkę i nacinamy ciasto z boków, zawijamy boczne paski ciasta do środka,żeby przykryły dokładnie rybę,wierzch smarujemy roztrzepanym jajkiem pieczemy w 200 stopniach przez ok 30-35 min (ja po wyłączeniu piekarnika jeszcze potrzymałam rybę w piekarniku ok 10 min ) Gotowe-Smacznego Składniki: - ok 500 g fileta z łososia(bez skóry) - op. ciasta francuskiego - 25 dag pieczarek - ok 25-30 dag sera typu feta - 1 jajko - sól ,pieprz - łyżka soku z cytryny - 2 łyżki masła(do smażenia)

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://swojskiejedzonko.blogspot.com/2017/12/osos-pieczony-z-pieczarkami-i-feta-pod.html