Rolada z karpia smażonego na grzankach

Kasia
Przekąski
16.12.2020 13:52
Rolada z karpia smażonego na grzankach

Jest to również fajna propozycja na wykorzystanie już usmażonego karpia z wigilii ,którego nie koniecznie chcemy zjeść już na drugi dzień - dzięki temu przepisowi stworzycie zupełnie inną ciekawą potrawę -polecam gorąco... Składniki: 600 g karpia (filet lub dzwonka) 100 g żółtego sera 1 łyżka chrzanu (ze słoiczka) 1 łyżka śmietany 18 % 1 mała cebulka 1 łyżka soku z cytryny duży pęczek natki pietruszki sól i pieprz olej do smażenia ryby bagietka + oliwa do pokropienia grzanek Przygotowanie: Zobaczcie również inne moje pomysły na rybę : Ryba smażona w zalewie galaretkowej octowej Pyszna ryba smażona w zalewie słodko - kwaśnej Ryba w galarecie z jajkiem i warzywami Łosoś pieczony z pieczarkami i fetą pod pierzynką Ryba po grecku w cieście francuskim Pyszny pomysł na karpia, podanego zupełnie inaczej - w formie rolady w plastrach na chrupiącej grzaneczce. Po tym czasie kroimy bagietkę po ukosie na kromki, skrapiamy je oliwą i grillujemy je z obu stron na patelni grillowej. W dłoniach formujemy z masy rybnej wałeczek i układamy na natce pietruszki ,obtaczamy go w natce dookoła. Dodajemy starty na drobnych oczkach żółty ser, pokrojoną w drobną kosteczkę cebulkę, chrzan, śmietanę, sok z cytryny, sól i pieprz, mieszamy dokładnie. Jak przestygną rozwijamy naszą roladę i kroimy w ok 1 cm plastry, na każdej grzance układamy plaster rolady.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.swojskiejedzonko.com/2020/12/roladka-ze-smazonego-karpia.html