Miękkie pierniczki na syropie z agawy

Magdalena
Ciasta
18.12.2017 11:23
Miękkie pierniczki na syropie z agawy

cudowny 😉 Składniki: (na 2 blaszki pierniczków) 100 g masła (miękkiego) 1 łyżeczka ciemnego kakao 1 łyżka przyprawy do piernika 100 ml syropu z agawy ciemnego* do nabycia w Biogo 1 jajko klasy L 2 szklanki mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka sody *lub malinowego, w Biogo znajdziecie duży wybór syropów z agawy Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy sodę i 100 ml syropu z agawy, wbijamy całe jajko, dodajemy masło, przyprawę do piernika i kakao. Dlatego dziś dzielę się z Wami przepisem na miękkie pierniczki na syropie z agawy. Doradzam po 10 minutach pieczenia sprawdzić jednego z pierniczków – jeśli dół jest odpowiednio zarumieniony pierniczki można wyciągać. Z podanych składników powinny nam wyjść dwie blaszki pierniczków (ilość uzależniona od wielkości pierniczków jakie wykroimy). My uwielbiamy jeść pierniczki właściwie przez cały rok, a w szczególności w chłodne jesienne lub zimowe dni. Pierniczki układamy w odstępach na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 12 minut* w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na środkowym poziomie (grzanie dół). Pyszne, proste w przygotowaniu, idealne na święta, choć i nie tylko.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/miekkie-pierniczki-na-syropie-z-agawy/