Składniki (blaszka 30/23 cm): biszkopt: jajka 5 szt, cukier 3/4 szklanki, mąka pszenna 3/4 szklanki, mąka ziemniaczana 1/4 szklanki, cukier waniliowy 1 łyżka, masa: mleko 3 szklanki, cukier 0,5 szklanki, kajzerki czerstwe 2 szt, wiórka kokosowe 10 dag, masło 200 g, posypka: kokos 10 dag, masło 1 łyżka, cukier 0,5 szklanki, do nasączenia: woda ok 0,5 szklanki, sok z cytryny 2 łyżki, dodatkowo: dżem z czarnej porzeczki 1 mały słoik, Sposób przygotowania: Biszkopt: Składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie stopniowo dodajemy cukier kryształ oraz cukier waniliowy, nie przerywając ubijania. Następnie biszkopt obkrawamy w około, odwracamy na drugą stronę, ściągamy papier i przekrawamy na pół. Kajzerki moczymy w dwóch szklankach mleka. Dolny blat biszkopta nasączamy połową wody z sokiem z cytryny, następnie smarujemy go dżemem z czarnej porzeczki. Pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem, dodajemy namoczone bułki z kokosem i gotujemy przez 5 min. Do garnka dajemy masło, wiórka kokosowe oraz cukier i prażymy do momentu aż wiórka zrobią się złociste (cały czas mieszając). Na dżem wykładamy 3/4 masy kokosowej, przykrywamy go górną częścią biszkopta, którą również musimy nasączyć i wykładamy pozostałą masę. Masło miksujemy na puszystą masę, stopniowo dodajemy masę kokosowo- bułkową. Masę kokosowo- bułkową odstawiamy do ostygnięcia, co jakiś czas masę należy pomieszać.