Pierogi z kapustą i grzybami

Małgorzata
Obiad
18.12.2017 8:55
Pierogi z kapustą i grzybami

SKŁADNIKI ciasto: - 50 dag mąki - jajko - szklanka gorącej wody farsz: - 40 dag kapusty kiszonej - garść grzybów suszonych - cebula - jajko - sól, pieprz dodatkowo: SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Z tego samego ciasta i farszu można jednocześnie z pierogami lepić wigilijne uszka do barszczu czerwonego gotowanego na zakwasie buraczanym. Pierogi z kapustą kiszoną i suszonymi grzybami to danie, którego u mnie nie może zabraknąć na Wigilii. Zagniatamy ciasto na pierogi w miarę potrzeby podsypując je mąką. Zagniatamy ciasto na pierogi w miarę potrzeby podsypując je mąką. Pierogi z falbanką z farszem z kapusty i grzybów Cebulę kroimy w drobną kostkę i obsmażamy na tłuszczu do zeszklenia. Cebulę kroimy w drobną kostkę i obsmażamy na tłuszczu do zeszklenia. Gotujemy do miękkości, wyjmujemy z wody i drobno kroimy. Gotujemy do miękkości, wyjmujemy z wody i drobno kroimy. Lepimy pierogi sklejając ich brzegi i formujemy falbankę wywijając sklejony brzeg ciasta do góry. Lepimy pierogi sklejając ich brzegi i formujemy falbankę wywijając sklejony brzeg ciasta do góry. Cebulę smażymy na oleju do zeszklenia i polewamy ugotowane pierogi. Cebulę smażymy na oleju do zeszklenia i polewamy ugotowane pierogi. Kiszoną kapustę gotujemy w osolonej wodzie, odsączamy i kroimy. Kiszoną kapustę gotujemy w osolonej wodzie, odsączamy i kroimy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://przepisy-online.blogspot.com/2016/12/pierogi-z-kapusta.html