Każdą z części rozwałkowujemy na okrągły placek, który kroimy na pół w szerz i wzdłuż, a następnie każdą z części jeszcze na pół, tak aby powstało nam 8 trójkątów. Składniki (przepis na 24 rogaliki): ciasto: mąka pszenna 500 g, śmietana 18% ok. 300 g, masło 200 g, nadzienie: marmolada 1 mały słoik, dodatkowo: cukier puder do posypania, Sposób przygotowania: Ostatnio w internecie natknęłam się na ten przepis i na pewno powrócę do niego jeszcze nie raz. Z ciastem bardzo fajnie się współpracuje, a rogaliki w smaku są naprawdę pyszne. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, układamy rogaliki i pieczemy w 170 st.C przez 30 min. aż będą rumiane.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2019/10/rogaliki-z-3-skadnikow.html