Składniki: 700 g cukinii (530 g po obraniu = 3 szklanki) 3 jajka 1 duża cebula 2 ząbki czosnku ¼ szklanki oleju 1 szklanka bułki tartej 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka vegety Przygotowanie: Cukinię obrać ze skórki, wydrążyć miąższ ze środka i zetrzeć na tarle o grubych oczkach. Czas wykonania: 1 h 30 min (w tym 1 h 10 min czas pieczenia) Ilość porcji: 1 foremka (32 cm x 10 cm) Masę przełożyć do formy (wymiary 32 cm x 10 cm), wyrównać wierzch. Pasztet z cukinii to mój pierwszy pasztet jaki ze smakiem jadłam i zrobiłam! Nie jadam mięsnych pasztetów, więc ciężko mi porównać i wskazać równice w smaku.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://kuchniawedwoje.pl/pasztet-z-cukinii/