Surówka z kapusty pekińskiej i koperkiem

Sylwia

Sałatki

08.01.2018 12:31

Surówka z kapusty pekińskiej i koperkiem

Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 6-8 Składniki: 1 kapusta pekińska (1 kg) 3 łyżki koperku 1 cebula 1 duża marchewka ½ łyżeczki pieprzu 1 łyżeczka cukru 1 łyżka soku z limonki (cytryny) 1 sos sałatkowy koperkowo-ziołowy 3 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu Przygotowanie: Już któryś z kolei przepis od kolegi Bartka – po raz pierwszy jadłam tą sałatkę właśnie u niego na ognisku i musiałam wziąć przepis. Oczywiście trochę zmieniłam pierwszy przepis – jak to ja – ciągle eksperymentuje, ale taka zmieniona wersja najbardziej mi smakuje:)

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kuchniawedwoje.pl/surowka-z-kapusty-pekinskiej-i-koperkiem/