Przepis na idealny rosół krok po kroku poniżej: - Pół wiejskiej kury rosołowej - 5 średnich marchewek - ćwiartka selera - 2 pietruszki - 20 cm zielonej części pora - 1 nieobrana przypalona cebula - 3 gałązki natki pietruszki - 3 gałązki tymianku - 2 liście laurowe - 12 ziaren pieprzu - 5 ziaren ziela angielskiego - 1 duża łyżka soli - 3 litry wody Do 5 litrowego garnka wlej 3 litry wody, włóż kurę wsyp pół łyżki soli i gotuj 60 minut na wolnym ogniu. Wy poszukajcie warzyw na tym samym bazarku, na którym na codzień kupujecie, upieczecie 2 pieczenie na jednym ogniu. Oczywiście jeśli dodacie jeszcze kawałek wołowiny typu pręga lub szponder to na pewno zupie nie zaszkodzi 😉 Kiedy na wywarze pojawią się szumowiny ściągnij je łyżką. Następną rzeczą którą wpływa na smak, jest podprażenie przypraw na patelni. Na moim bazarku przy ulicy Broniewskiego na warszawskich Bielanach płacę 25 zł za sztukę. Znam natomiast chyba z 500 przepisów na idealny rosół. Następnie dodaj resztę składników i gotuj na wolnym ogniu przez 2 godziny. SMACZNEGO! Przepis na idealny rosół to głównie najlepsze składniki Przepis na idealny rosół Rosół! Po godzinie do wywaru dodaj delikatnie podprażone przyprawy na patelni.