3 Princessy kokosowe XL 100 g wiórków kokosowych + do obtoczenia 250 ml śmietanki 30% lub 36% 60 g masła 100 g białej czekolady 4 łyżki mleka w proszku, pełnego 3 łyżki kokosowego likieru lub mleka migdały Wafelki kokosowe rozdrabniamy w malakserze. Udostępnij Zapisz Któż z nas chociaż raz nie próbował tych kokosowych kulek z migdałem w środku? Nie jest to może wierna kopia, bo brak im tego chrupiącego wafelka w środku i sama masa też jest ciut inna, ale i tak są przepyszne. Odkładamy na 2 godziny do lodówki (dopiero po tym czasie, gdy masa zastygnie, będzie możliwe lepienie z niej kulek). Do zimnej masy dodajemy likier (lub mleko) oraz mleko w proszku. Łączymy je w misce razem z wiórkami kokosowymi. W środek każdej z nich wciskamy migdał. Od jakiegoś czasu jednak już ich nie kupuję, a przygotowuję w domu. W małym rondelku, na niewielkim ogniu, roztapiamy masło. Zdejmujemy z palnika i dodajemy połamaną na kawałki czekoladę.