Składniki: 750 g fletów z karpia ze skórą 2-3 liście laurowe 4 średnie cebule 100 g rodzynek 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła 250 ml białego wina półwytrawnego 100 g mąki np. pszennej 1 cytryna 1 pęczek natki pietruszki kilka goździków sól pieprz np. czarny Przygotowanie: Krok 4: Na oddzielnej patelni rozgrzej drugą połowę masła, następnie dodaj pokrojoną w piórka cebulę oraz posiekany czosnek. Krok 2: Karpia podziel na 5-centymetrowe kawałki, oprósz solą oraz pieprzem, a następnie panieruj w mące. Krok 5: Na półmisek wyłóż cebulę z rodzynkami i poukładaj na nie kawałki karpia. Następnie wstaw karpia do nagrzanego do temperatury 100°C piekarnika, na czas, kiedy będziesz przygotowywał sos. na bieżąco z moimi przepisami, zapraszam na Facebook. Krok 3: Po trzecie na patelni rozgrzej połowę masła. Następnie kiedy cebula się zeszkli, dodaj wino oraz sok i skórkę otartą z cytryny.