Składniki: (na 2 większe babeczki) 3/4 szklanki płatków owsianych JUMBO Provena 1/2 szklanki naturalnego jogurtu (nie morze być zbyt rzadki) 1 jajko M 3 łyżki cukru (zwykłego, brązowego lub innego zamiennika) 1 pełna łyżka konfitury truskawkowej Przygotowanie: Do miski wsypujemy płatki owsiane, dodajemy jogurt naturalny, wbijamy całe jajko, dodajemy cukier do smaku i pełną łyżkę konfitury truskawkowej. Masę przekładamy do wysmarowanych tłuszczem foremek na babeczki (lub foremek silikonowych, wówczas nie trzeba smarować foremki). Wracając do przepisu na owsiane babeczki z konfiturą truskawkową… Dziś polecam Wam pyszne owsiane babeczki z konfiturą truskawkową. Do babeczek możecie dodać również świeże owoce np. maliny lub inną, ulubioną konfiturę. Idealne w ramach zdrowszego deseru lub drugiego śniadania.