dodatkowo: świeże maliny lub nadzienie malinowe (lekko kwaśne) Przygotowanie: Banany obieramy i kroimy w cienkie plasterki, dodajemy obrane i pokrojone w drobną kostkę jabłko i 2 łyżki syropu z karobu. Składniki: 2 banany 1 jabłko 2 łyżki syropu z karobu – do nabycia w sklepie internetowym Amus 150 g mąki pszennej 1/2 szklanki cukru np. brązowego 100 g masła Deser podajemy z gałką lodów, świeżymi malinami lub nadzieniem malinowym (lekko kwaśnym dla przełamania słodyczy). Owoce wymieszane z syropem z karobu posypujemy naszą kruszonką. Pieczony deser – banany, jabłka i syrop z karobu pod kruszonką. My uwielbiamy połączenie bananów, jabłek i słodyczy syropu z karobu. Taki deser wspaniale smakuje z gałką lodów lub świeżymi malinami. Jeśli jeszcze nie próbowaliście syropu z karobu, to Wam polecam. Pieczemy do ładnego zarumienienia kruszonki (jeśli tak jak u mnie macie grubszą warstwę kruszonki, to deser będzie się piekł dłużej ponad 30 minut). W misce łączymy posiekane masło, mąkę i cukier tworząc drobną kruszonkę (na ja początku robię to ręką, a potem krótko mieszam widelcem, powinna Wam powstać drobna kruszonka).