Składniki: - 4 większe pieczarki - 1/4 czerwonej papryki - 2 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki - 1 łyżeczka Ziół Małgorzaty - sól i pieprz do smaku - 2 łyżki oleju kokosowego Woj-len - 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki + do posypania przed podaniem - 1 pełna łyżka naturalnego jogurtu - 2 garście makaronu – u mnie kokardki z mąki durum z dodatkiem pomidora i szpinaku Makarony Babuni EkoMak Przygotowanie: Na patelni chwilę podsmażamy (u mnie na oleju kokosowym) pokrojoną w czerwoną paprykę z pieczarkami. Pod koniec dodajemy 2 łyżki posiekanej pietruszki, doprawiamy całość solą i pieprzem, mieszamy i jeszcze chwilę zostawiamy pod przykryciem. U mnie kokardki z mąki durum z dodatkiem pomidora i szpinaku. W stawiamy na mały płomień, dodajemy ugotowany makaron i szybko mieszamy. Gdy całość przestygnie ale będzie jeszcze lekko ciepłe dodajemy czubatą łyżkę jogurtu naturalnego i szybko mieszamy. To moja dzisiejsza propozycja na szybkie, pyszne, bezmięsne danie, w którym prym wiedzie pyszny makaron.