Sernik z bezą kokosową

Anna
Ciasta
12.12.2017 14:52
Sernik z bezą kokosową

Składniki: (foremka o średnicy 28 cm) - 750 - 1000 g białego sera twarogowego tłustego lub półtłustego - 100 g masła - 200 g cukru pudru - 5 żółtek - 1 jajko - 500 ml mleka - 2 łyżki śmietany - 2 budynie śmietankowe w proszku bez cukru (80 g) Taki sernik, powinno się robić z dobrej jakości białego sera twarogowego półtłustego lub tłustego, rzadkie sery wiaderkowe w tym przypadku odpadają, gdyż sernik po upieczeniu nie będzie miał odpowiedniej struktury i smaku sernika. Beza kokosowa: - 5 białek - 3/4 szklanki cukru - 100 g wiórków kokosowych Spód: - 150 g herbatników maślanych lub pełnoziarnistych - 100 g masła (szklanka to 250 ml) - Na dnie foremki wyłożonej papierem do pieczenia ułożyć pokruszone blenderem herbatniki wymieszane z roztopionym masłem i wlać masę serową, piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni C przez 45 minut. Sernik z bezą kokosową to idealne ciasto na święta, gdyż wspaniale smakuje, a do tego pięknie wygląda. - Mleko wymieszać z budyniem i dokładnie łyżką wmieszać w masę serową, na koniec można bardzo krótko zmiksować. - Następnie stopniowo dodawać po łyżce zmielony ser, miksować tylko do połączenia się składników, aby zbyt dużo w serniku nie było powietrza. Pyszny sernik z bezą kokosową jest kremowy, delikatny w smak i o zrównoważonej słodyczy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kuchcikgotuje.pl/2017/12/sernik-z-beza-kokosowa.html