Wersja do druku Ilość - 1 osoba Składniki: - pół szklanki ryżu do risotto - ok. pół litra bulionu (warzywny lub drobiowy) - ok. 100 g tuńczyka z puszki (kawałki w sosie własnym) - ok. 50 g sera żółtego (może być mniej) - 1/2 małej cebulki - ząbek czosnku - łyżka masła - garść siekanej natki pietruszki - sól Oznaczyłam stopień trudności jako średni, ale tylko po to, żebyś się zdziwił jak proste jest to risotto z tuńczykiem, każdy powinien dać radę je bez problemu przygotować. Gdy się zeszkli dodaj ryż do risotto i czosnek, podgrzewaj co jakiś czas mieszając, aż także się zeszkli. W międzyczasie zetrzyj ser na dużych oczkach lub drobno go posiekaj (jeśli używasz takiego w plastrach). - Gdy wlejesz ostatnią partię bulionu, dodaj też odsączone kawałki tuńczyka i stopniowo dosypuj ser, mieszaj systematycznie. Spróbuj mojego nowego przepisu na proste risotto z tuńczykiem! Twoje proste risotto z tuńczykiem jest już gotowe!