Barszcz czerwony wigilijny

Karol
Zupy
11.12.2017 14:04
Barszcz czerwony wigilijny

Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Barszcz czerwony wigilijny wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Potrzebne składniki - 1 kg buraków - pół szklanki wody od gotowanych grzybów - kilka grzybów suszonych - 2 marchewki - 1 pietruszka - ćwiartka selera - kawałek pora - 4 ziela angielskie - 2 liście laurowy - 1 łyżka majeranku - 1/2 łyżeczki cukru - 1-2 szczypty kwasku cytrynowego - sól (pieprz do smaku) Jeśli nie macie wody z gotowania grzybów, zwyczajnie wrzućcie wcześniej do gotowania z warzywami kilka grzybów suszonych. Sposób wykonania - Buraki i włoszczyznę obrałem i ugotowałem na małym ogniu w lekko osolonej wodzie (ok. 3 l) z dodatkiem połowy łyżeczki cukru, liśćmi laurowymi i zielem angielskim, do miękkości buraków. Oczywiście przepisy są opisane tak by przygotować je bez korzystania z tego sprzętu, jednak ja nie lubię się męczyć, a on ułatwia mi pracę w kuchni. Jeśli chcesz poznać to urządzenie zapraszam na stronę, na której znajdziesz więcej informacji na ten temat: Wesołych, zdrowych i spokojnych Świąt.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kosapopatelni.pl/barszcz-czerwony-wigilijny/