Zupa pieczarkowa z serem pleśniowym

kardamonovy
Zupy
11.12.2017 10:08
Zupa pieczarkowa z serem pleśniowym

2 gałązki natki pietruszki 100 g drobnego makaronu liść laurowy 2 ziarna ziela angielskiego mały kubek jogurtu naturalnego (opcjonalnie) olej rzepakowy sól pieprz (przepis na 4 porcje) Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki, wrzucamy na patelnię i smażymy do lekkiego zrumienienia. Składniki: 2 litry bulionu warzywnego 500 g pieczarek 1 mała cebula 100 g sera z niebieską pleśnią szczypta suszonego rozmarynu 2 gałązki koperku Wszystko zalewamy bulionem, dodajemy rozmaryn, sól i świeżo mielony pieprz, gotujemy na wolnym ogniu jakieś 10 minut. Pod koniec gotowania zupy, dodajemy do niej poszatkowane zioła i większość sera, gotujemy chwilę, do rozpuszczenia sera. Dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, liść laurowy, ziele angielskie, smażymy 3 minuty.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kardamonowy.pl/zupa-pieczarkowa-z-serem-plesniowym/