pełnego mleka w proszku 200 g białej czekolady 125 g mascarpone 2 łyżki rumu Krem ciemny: 250 ml śmietanki 36% 1/2 szkl. pełnego mleka w proszku 200 g mlecznej czekolady 125 g mascarpone 2 łyżki rumu Gdyby w masie zostały grudki z mleka w proszku, przelewamy ją przez sito. Dodatkowo: 7 suchych wafli/andrutów (najlepiej cienkich, u mnie firmy Cukry Nyskie) garść lub dwie orzeszków ziemnych niesolonych Kremówkę umieszczamy w niedużym rondelku i podgrzewamy do momentu wrzenia (nie gotujemy). Studzimy. Masy wyjmujemy w lodówki i chwilę ubijamy (powinny być w miarę gęste). Jedynie na co Was uczulam, to należy trzymać je w lodówce – wówczas smakują najlepiej. Wiedziałam, że jeśli zostawię je zbyt długo, andruty nie będą się do niczego nadawać i już ich nie wykorzystam. Na papierze do pieczenia rozkładamy 1 andrut, rozprowadzamy na nim 1/3 część masy białej. Udostępnij Zapisz Niedawno przygotowywałam mięso mielone w andrucie (przepis pojawi się na blogu). W taki sam sposób przygotowujemy masę z czekolady mlecznej. Zdejmujemy z palnika i stopniowo przesiewamy do niej mleko w proszku, mieszamy. Masy w połączeniu z waflami smakowały super. Żadna inna opcja nie wchodziła w grę;) Andrut owijamy papierem i przenosimy w chłodne miejsce.