Składniki: 1 kg mięsa z udźca indyka (bez kości) 5 łyżek ciemnego sosu sojowego 3 ząbki czosnku 1 łyżka tymianku 1 łyżka majeranku 1 łyżka lubczyku 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki oleju sól, pieprz ziołowy (możemy robić to partiami, tak aby powierzchnia mięsa szybko się ścięła), Obsmażone mięso zalewamy gorącą, przegotowaną wodą tak aby je przykrywała. Podajemy z kaszą (np. białą gryczaną) i surówką (np. z kapusty pekińskiej i ogórków kiszonych, przepis znajdziesz tutaj ). W garnku rozgrzewamy olej i smażymy na nim mięso ze wszystkich stron na złoty kolor.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://qchniapoprostu.blogspot.com/2017/11/indyk-duszony-w-sosie-sojowo-zioowym.html