Składniki: Biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej Krem: 200 g śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 1 czubata łyżka cukru pudru Galaretka: 2 galaretki pomarańczowe 300 g borówek amerykańskich (mogą być mrożone) 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej Krem: 200 g śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 1 czubata łyżka cukru pudru Galaretka: 2 galaretki pomarańczowe 300 g borówek amerykańskich (mogą być mrożone) Krem śmietanowy wykładamy na ostudzonym cieście, układamy na nim owoce i wstawiamy do lodówki. Formę (34/25cm) wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy na nią ciasto i całość wkładamy do nagrzanego piekarnika. Gdy zwiększy swoją objętość i zacznie być puszysta dodajemy serek mascarpone. Całość wstawiamy do lodówki na kilka godzina do całkowitego stężenia. Krem: Mocno schłodzoną śmietankę miksujemy z dodatkiem cukru pudru. Obie mąki mieszamy ze sobą i przesiewamy do miski z masą jajeczną.