Przepis
SKŁADNIKI
10 dag makaronu ryżowego
25 dag mrożonego groszku
garść suszonych grzybów mun
1 czubata łyżka suszonych wodorostów wakame
3 łyżki gotowego sosu chilli słodko - ostrego
1 łyżeczka cukru
sól
Zajrzyj do Mniamowego sklepu
Nachos tortilla chips naturalne Casa Fiesta - duże (453g) Nachos tortilla chips naturalne Casa Fiesta - duże (453g)
ranking ranking ranking ranking ranking
opinia Komentarze: 3 tylko: 14,73 zł
Tortilla chips okrągłe Tortilla chips okrągłe
ranking ranking ranking ranking ranking
opinia Komentarze: 4 tylko: 14,99 zł
Oliwki nadziewane czosnkiem - Gaea Oliwki nadziewane czosnkiem - Gaea
ranking ranking ranking ranking ranking
opinia Komentarze: 7 tylko: 17,99 zł
Grzyby mun zalej wodą, odstaw na 10 minut. Następnie ugotuj do średniej miękkości. Przelej zimną wodą, odsącz, odetnij twarde końcówki. Pokrój na spore kawałki.
Makaron ryżowy przygotuj według przepisu na opakowaniu (zwykle należy go wymoczyć przez kilka minut w zimnej wodzie, następnie włożyć na chwilę do wrzątku, potem przelać zimną wodą).
Groszek ugotuj do średniej miękkości w wodzie z dodatkiem cukru i soli. Przelej zimną wodą, odcedź.
Wodorosty wakame zalej szklanką zimnej wody, odstaw na 10 minut (zwiększą swoją objętość 10-krotnie).
Do miski włóż makaron, dodaj grzyby, wodorosty oraz groszek. Wlej sos. Wymieszaj (trzeba to robić palcami, bo składniki trudno się mieszają).
Podawaj jako samodzielne danie, pełne witamin i dobrej energii lub jako bogaty dodatek do dań w stylu azjatyckim.