Buraczki do słoików - z papryką i cebulą (w mniejszej ilości mogą być też do obiadu bez wekowania)

Sałatki
01.12.2017 0:14
Buraczki do słoików - z papryką i cebulą (w mniejszej ilości mogą być też do obiadu bez wekowania)

Przepis mam od Mamy, bo to Ona nauczyła mnie jak je robić, aby zawsze uchwycić “ten smak 😉 a smak jest wspaniały – uwielbiam je jako dodatek do mięs smażonych, pieczonych, duszonych, a nawet do ryby! 🙂 Buraczki z papryką i cebulą (w słoiki) Składniki: 6 kg czerwonych buraków 1 kg czerwonej papryki 6 dużych cebul Zalewa: 1 szkl. Pasteryzacja jest “dla pewności, ale jeśli mamy zamiar spożyć je w krótkim czasie nie musimy pasteryzować, wystarczy po nałożeniu gorącej sałatki odwrócić słoik do góry dnem. Do wyparzonych słoików przekładamy na gorąco, dokładnie zakręcamy i pasteryzujemy około 10-15 minut ( w zależności od wielkości słoika). Zalewa: wszystkie składniki zalewy zagotowujemy w dużym garnku, dorzucamy paprykę i cebulę, gotujemy około 7 minut. Sposób przygotowania: Buraki myjemy i gotujemy ze skórką do miękkości, studzimy, obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kolorowyprzepisownik.pl/2015/11/buraczki-z-papryka-i-cebula-w-soiki/