Bułeczki otrębowe

Sylwia
Śniadania
01.12.2017 9:15
Bułeczki otrębowe

Czas wykonania: 2 h 30 min Ilość porcji: 7 – 8 sztuk Składniki: 300 g mąki pszennej 50 g otrębów pszenne lub żytnie 2 łyżki oleju roślinnego 200 ml letniej wody 15 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli Przygotowanie: Gdy ciasto wyrośnie, należy uformować bułeczki, wyłożyć je na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia i odstawić na kolejne kilka minut do podrośnięcia (około 20 minut). Uformować je w kulkę, przełożyć do miski, nakryć ścierką i odstawić w ciepłe miejsce do czasu, aż podwoi swą objętość (na około 1 godzinę). Wymieszać drożdże, cukier, 1 łyżkę mąki w letniej wodzie i odstawić na 10-15 minut do podrośnięcia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kuchniawedwoje.pl/buleczki-otrebowe/