Czas wykonania: 1 h 45 min Ilość porcji: 12 sztuk Składniki: Ciasto: 250 g mąki 150 g masła 80 g cukru 1 jajko 2 duże łyżki śmietany 18 % 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 400 g sera białego 1 opakowanie cukru waniliowego (16 g) 5 dużych łyżek śmietany 18 % 80 g cukru 2 jajka 1 łyżka budyniu waniliowego w proszku 1 łyżka skórki z cytryny Dodatkowo: cynamon Przygotowanie: Ciasto: Składniki na ciasto wyrobić, zawinąć w folię aluminiową i odstawić do lodówki na minimum 30 minut. Ciasto wyciągnąć z lodówki i podzielić na 12 części. Dodać zmiksowane jajka, następnie budyń i startą skórkę z cytryny – dokładnie połączyć. ze szczyptą cynamonu. Jeśli lubicie serniki i chcecie zaskoczyć Waszych gości ten przepis jest dla Was. Formę na babeczki wysmarować masłem i wylepić ciastem.