Papryka faszerowana mięsem i kaszą

Sylwia
Obiad
29.11.2017 20:33
Papryka faszerowana mięsem i kaszą

Składniki: 4 papryki 400 g fileta z indyka lub kurczaka 100 g kaszy orkiszowej 1 puszkę lub 4 – 5 sztuk pomidorów 5 łyżek przecieru pomidorowego 1 łyżeczka oleju kokosowego 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka 1 łyżeczka soli ½ łyżeczki oregano ½ łyżeczka pieprzu Cayenne olej do formy Przygotowanie: Ugotować kaszę w osolonej wodzie. Papryka faszerowana to świetny pomysł nie tylko na obiad, ale również kolację, którą możemy zabrać jako obiad na drugi dzień do pracy. Czas wykonania: 1 h Ilość porcji: 4 sztuki (4 porcje) Mięso pokroić w małe kawałeczki, posypać przyprawą do kurczaka i usmażyć na oleju kokosowym. Odkroić górną część papryki, wydrążyć środek i nafaszerować warzywo kaszą z mięsem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kuchniawedwoje.pl/papryka-faszerowana-miesem-i-kasza/