Czas wykonania: 1 h Ilość porcji: 6 – 8 porcji Składniki: 600 g fileta z kurczaka lub indyka 2 niewielkie papryki (czerwona i żółta lub zielona) 250 – 300 g pieczarek 30 sztuk czarnych oliwek 2 cebule szalotki 2 ząbki czosnku 2 szklanki makaronu kokardki (130 g) 100 g sera żółtego 1 ½ szklanki bulionu (375 ml) 1 szklanka śmietanki kremówki 30 % (250 ml) 2 – 3 łyżki oleju sól pieprz szczypiorek (do dekoracji) Przygotowanie: Do przygotowania tego dania będzie nam potrzebna duża (28 cm), wysoka patelnia lub garnek. Do gotującego się dania wrzucić makaron (ważne jest, aby ilość płynu oraz makaronu się zgadzała, aby danie nie było ani zbyt wodniste, ani za gęste). Całość gotować bez przykrywki przez 15 – 20 minut, od czasu do czasu mieszając, aby makaron się równomiernie ugotował. Posypać serem i wymieszać aż ser się rozpuści Poprzedni 1 z 11 Następny Jest do moje drugie danie jednogarnkowe jakie dla Was przygotowałam, chcecie więcej takich przepisów? Gdy makaron będzie już miękki, dodać oliwki i całość posypać startym na drobnych oczkach serem żółtym, mieszać do czasu całkowitego rozpuszczenia sera. Dodać pokrojone pieczarki, smażyć pod przykryciem przez 10 minut od czasu do czasu mieszając. Mięso pokroić w niewielką kostkę, przyprawić i lekko podsmażyć na 2 łyżka oleju. Moja kolejna propozycja na obiad z jednej patelni tym razem jest z makaronem, kurczakiem i oliwkami. Mam nadzieję, że takie zestawienia Wam się spodoba i przepis przetestujecie je u siebie w kuchni. Po chwili dodać pokrojoną w niewielkie paseczki paprykę i smażyć 3 minuty. Do gotującego się dania wsypać makaron 10. Na tłuszczu ze smażenia mięsa zeszklić pokrojoną cebulę oraz posiekany czosnek.