Pischinger czekoladowy

Sylwia
Desery
29.11.2017 15:56
Pischinger czekoladowy

Składniki: 100 g czekolady deserowej 100 g czekolady mlecznej 2 łyżki masła 250 ml słodkiej śmietanki 30 % ½ szklanki cukru pudru 1 opakowanie wafli (150 g) Przygotowanie: Czekolady połamać, włożyć do niewielkiego garnka, rozpuścić na małym ogniu i dodać cukier puder. Następnie masę czekoladową wystudzić (ja studziłam 2,5 godziny na blacie i na 1 godzinę włożyłam do lodówki), żeby miała konsystencję nutelli (jeżeli wystudzona masa jest zbyt płynna należy ponownie ją zagotować i wystudzić). Pischinger czekoladowy jest jednym z bardzo znanych i lubionych ciastek – zwykły wafel, przełożony kremem w cukierni kosztuje około 25 zł za kg. Ja pokaże Wam jak z małym wysiłkiem pracy i chwilą czasu możecie zrobić cały pudełeczko pysznych czekoladowych wafli za cenę około 10 – 15 zł. Wafle przełożyć kremem, zawinąć w folie i najlepiej na całą noc włożyć do lodówki. Czas wykonania: 1 h 20 min (3 – 4 h studzenia i 8 h oczekiwania)

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kuchniawedwoje.pl/pischinger-czekoladowy/