Schab z cebulką

Obiad

29.11.2017 20:50

Schab z cebulką

Ilość porcji: 2 porcje Składniki: – 2 plastry schabu z kością – sól i pieprz – 4 łyżki oliwy z oliwek – 2 nieduże gałązki rozmarynu – 1 łyżka posiekanych listków rozmarynu – po kilka krążków marynowanej cebuli – 1 opakowanie gratinów Aviko z ementalerem Przygotowanie: Do przygotowania kotletów wybierzcie mięso z kością – będzie bardziej soczyste. Polecam Wam także pyszne przepisy na: – kotlet schabowy – schabowy inaczej – pulpety w sosie pomidorowym – zupa ogórkowa – zupa pieczarkowa – zapiekanki z pieczarkami Jak oliwa będzie już bardzo ciepła włóżcie kotlety i smażcie je przez 2,5-3 min nie ruszając z miejsca. Znajdziecie je w kilku smakach, ja do przygotowania dania użyłam tych z serem ementaler. Ten przepis powstał z chęci wypróbowania nowości jaką Aviko wprowadziło na rynek. Kotlety podawajcie z cebulą marynowaną w occie i czerwonym winie. Są bardzo delikatne i pyszne, a przede wszystkim gotowe w 25 min. Na patelni rozgrzejcie oliwę, wrzućcie dwie niewielkie gałązki rozmarynu.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://nietylkopasta.pl/gratiny-ze-schabem-i-cebulka/