ciepłego mleka 20 g drożdży świeżych 50 g miękkiego masła 2 cukry waniliowe 40 g cukru skórka otarta z cytryny 1 jajko 2 żółtka 50 g rodzynek 50 g kandyzowanej skórki pomarańczowej dodatkowo: masło do wysmarowania formy łyżka bułki tartej - W małej misce wymieszać drożdże z mlekiem, łyżką mąki i jednym cukrem waniliowym. - Do miski przesiać mąkę, dodać rozczyn, cukry, skórkę z cytryny, roztrzepane jajko i żółtka, masło w małych kawałeczkach. Składniki na 12 sztuk: 300 g mąki 1/2 szkl. - w trakcie wyrabiania rodzynki i kandyzowane skórki również wmieszać w ciasto. - Ciasto rozłożyć w papilotkach i pozostawić na godzinę, aby podrosło.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.wyzwaniakuchenne.pl/2015/03/mini-panettone.html