Każdą z nich rozwałkować na cienki prostokąt, a następnie pociąć paski o szerokości 3 cm. Parówki obrać z folii i każdą obwinąć ciastem spiralnie, tak aby ciasto zachodziło na siebie. Odstawić na 10 minut aż ciasto lekko wyrośnie, posmarować ciasto mlekiem i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C aż ciasto będzie rumiane. Polecam! 1 szklanka mleka (250 ml) + 10 łyżek do smarowania ciasta 110 g masła 1 łyżka cukru 2 całe jajka 30 g świeżych drożdży 3,5 szklanki mąki pszennej 1 płaska łyżeczka soli 20 cienkich parówek Z ciasta uformować kulę, włożyć do miski, nakryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce. Do miski przesiać mąkę, wsypać sól, wlać ciepłe, ale nie gorące mleko, roztrzepane jajka, wyrośnięte drożdże oraz rozpuszczone i przestudzone masło. Parówki w cieście układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Drożdże rozgnieść z cukrem i trzema łyżkami mleka na gładko.