Przepis na nasze kopytka znajdziecie tutaj Składniki 1 kg ugotowanych ziemniaków 250 g mąki pszennej 50 g mąki kukurydzianej 1 jajko sól szczypta gałki muszkatołowej dodatkowo 70 g masła 1 ząbek czosnku 2 łyżki natki pietruszki sól pieprz parmezan Na stolnicę wyłożyć ziemniaki, zrobić w nich dołek, wbić jajko, dodać mąki, sól, i gałkę muszkatołową. Z każdej porcji zrobić wałek o średnicy około 1,5 cm i pokroić na kluseczki. Podałam polane ziołowym masełkiem, ale możecie również je podać z pomidorami lub sosem pieczarkowym. Na patelni rozgrzać masło dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, natkę pietruszki i chwilę smażyć. W jednej z włoskich restauracji próbowałam z truflami i ten smak czuję do dzisiaj. Uformować z ciasta grubszy wałek i podzielić go na kilka porcji.