Schab po cygańsku

Beata
Obiad
11.05.2016 0:07
Schab po cygańsku

0,5 kg schabu wieprzowego bez kości 2 duże marchewki 1 duża pietruszka kawałek selera 1 średni por 1 cebula 4 łyżki musztardy 2 ząbki czosnku 1 szklanka bulionu mięsnego 2 łyżki oleju Dusić około 1 godziny, zdjąć pokrywę z naczynia i piec około 7 minut. Schab pokroić w 1 cm kotlety i lekko rozbić. Odstawić mięso na około 30 minut w chłodne miejsce. Oprószyć solą i każdy kotlet natrzeć z dwóch stron wyciśniętym przez praskę czosnkiem. Polać bulionem, skropić olejem i piec pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2016/05/schab-po-cygansku.html