Efektownie wyglądające i proste w przygotowaniu, znakomite dla smakoszy pierniczków 6 jajek 1 szklanka cukru 1 1/2 szklanki mąki 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia masło + bułka tarta do przygotowania formy 200 g masła 3 łyżki cukru 1 budyń waniliowy 1 szklanka mleka około 250 g powideł śliwkowych około 20 pierniczków katarzynki (należy wybrać miękkie pierniczki) Masło ucieramy na puszystą masę oraz dodajmy po łyżce budyń i ciągle ucieramy aż powstanie jednolity krem. 50 g gorzkiej czekolady Składniki na biszkopt dzielimy na pół i pieczemy oddzielnie dwa blaty. 1/2 szklankę mleka gotujemy z cukrem, a w reszcie mieszamy proszek budyniowy, następnie przelewamy do gotującego się mleka i mieszamy do zgęstnięcia. Następnie układamy pierniczki (należy wybrać miękkie pierniczki, ja wzięłam w czekoladzie i one nie zmiękły tak jak te bez czekolady). Na pierniczki wykładamy 2/3 masy budyniowej oraz przykrywamy drugim biszkoptem.